Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Volgende stap

Zand behanglijm poppenhuis De volgende stap was als volgt beschreven in de Poppenhuizen & Miniaturen: de bodem is bedekt met zand, vermengd met behanglijm.
Ik heb een plastic zak in de duinen gevuld met duinzand, het gekookt en na het afgieten, op een bakplaat voor 10 minuten in de oven op 100 graden geprobeerd te drogen. Het was na afloop nog erg nat.
Toen heeft het nog een week in de vensterbank gestaan voor dat ik een proef stukje kon maken.

Na 3 dagen was het heel mooi opgedroogd. Inmiddels is het nu 30 september en kan ik aan de vloer van het geheel beginnen.

Bodem met zand bedekt poppenhuis

Het lijm klaargemaakt zoals beschreven in de Poppenhuizen & Miniaturen en op de grond uitgesmeerd.
Dan los zand erover strooien, dat strooien gaat alleen goed, als het zand echt helemaal droog is (de onderlaag was bij mij nog vochtig).

Steeds wanneer er donkere plekken tevoorschijn kwamen weer zand eroverheen gestrooid, net zolang tot er geen donkere plekken meer te zien waren.

Bodem met zand bedekt poppenhuis oosters tafereel

Poppenhuis toren open

Alvast de poortdeuren erin gehangen. Chip, de oogjes zitten verkeerd, de deuren passen niet. De oogjes eruit gedraaid, opnieuw gaatjes geboord, weer passen, nog niet, stukje uitstekend alabastine weggebroken, oogjes erin, plekjes bij geverfd en zo ziet niemand er meer iets van.
Om ze niet open te laten vallen, heb ik i.p.v. het aangeraadde haakje, vorige week al een sluitbalk gemaakt. De sluitbalk die genoemd wordt in de P & M is nl. een lat langs de achterkant om de deuren sluitend te krijgen. Voor de ‘haken’ had ik beugels bij een ijzerwarenwinkel gehaald en afgezaagd met de slijpschijf van de dremel. Tussen 2 houtblokjes geklemd, wederom ingesmeerd met de montagekit en heeeel goed laten drogen.
Binnenkant muur toren.

Poppenhuis ladder

Poppenhuis oosters tafereel poort

Poppenhuis oosters tafereel poort achterkant

Ik ben heel blij met het resultaat.

Poppenhuis oosters tafereel afDit bericht is geschreven door Joosse in Oosters tafereel en heeft Reacties uitgeschakeld voor Volgende stap