Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Verweert

Alles was mooi geverfd, maar m’n knutselvriendin vond de ‘goude miniaretten’ er te nieuw uitzien. Daar was ik het toch wel mee eens. Zij gaf mij de tip: “verf ze opnieuw, maar nu met wat zaagsel door de verf gemengd.” En inderdaad dat hielp, ook heb ik hier en daar wat ‘vogelpoep’ toegevoegd en dat zag er al stukken beter uit. Op naar de volgende stap.
Poppenhuis toren top Alle wanden heb ik mosgroene waterverf strepen gegeven en dat met een nat papieren zakdoekje uitgewreven, zodat de muren en kieren er een beetje met mos begroeid uit kwamen te zien.

In de binnenkant van de toren wil ik een soort theehuis maken.

Poppenhuizen oosters tafereel binnenkant

Poppenhuis voorkant oosters tafereel

In het voorbeeld, is voor het maken van de dakjes, karton gebruikt.
Mijn ervaring is dat dit na verloop van tijd toch krom trekt en dat wil ik voorkomen. Daarom heb ik MDF van 3 mm bedekt met stro. Poppenhuis oosters tafereel poortje Dit stro komt van een bezem (zie foto project: huis 1:144)

Het stro met de montage kit vast geplakt en stevig aangedrukt laten drogen. Na het drogen is er nog een laag stro overheen gegaan, net zo lang tot er geen MDF meer te zien was.

In en voor deze zij ruimte wil ik een pottenbakker neerzetten, ik moet alleen de pottenbakkersschijf nog wat verder uitwerken.

Poppenhuizen oosters tafereel deurtje klaar

Poppenhuis stro op muurDit bericht is geschreven door Joosse in Oosters tafereel en heeft Reacties uitgeschakeld voor Verweert