Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Verder met het vakwerk poppenhuis

poppenhuiskamer met zwart/witte vloerVerder met het engels vakwerk poppenhuis! Nadat de vloer van de eerste verdieping ook helemaal klaar was en de lampjes voor zover mogelijk opgehangen, ben ik begonnen aan het dames- en heren toilet. Op de foto is het nu nog één poppenhuiskamer met een zwart/witte vloer.poppenhuisdeur met lantaarn De bordjes op de deuren heb ik bij de porceleinschilderes besteld (zie ook Gouds grachtenhuis) uiteraard in het Engels, want anders krijg je geen Engels vakwerkhuis…..

poppenhuisdeur in muur

Naast het herentoilet heb ik een van de windlichten als lantaarn geplaatst. Het raampje van het damestoilet is van de tafel gevallen toen ik het net zo mooi op maat had gesneden. Maar met mat doorzichtig papier erachter geeft het zo wel een reëel beeld, dus heb ik het maar zo gelaten.

 

De oorspronkelijke zolderdeuren waren veel te klein voor een poppenhuispopje 1:12. Daarom heb ik de deurtjes ingebouwd in een groter geheel, zodat de deuren nu doorlopen tot de zolderbalken. De deurknoppen zijn gemaakt van een bloemetjeskraal bevestigd met een goudkleurig spijkertje.

vakwerkpoppenhuismuurpoppenhuis zolderkamer met groen tafeltje

Op de volgende foto kun je de lampjes goed zien. De snoeren zijn weggewerkt in de nokbalk.

Het tapijtje is eigenlijk een proeflapje wat ik ooit gemaakt heb bij een workshop natvilten. Ik heb het een paar jaar bewaard en nu komt het mooi van pas. Van een medecursiste (Spaans) had ik vorig jaar een tafeltje, bankje en kastje en wat stoeltjes 1:24 gehad, omdat zij niet wist wat ze ermee moest. Het tafeltje heb ik in bijpassende kleur geverfd en het bankje moet ik nog aanpassen aan het juiste poppenhuisformaat.

.

Omdat dit vakwerkhuis een gelegenheid moet worden voor feesten en partijen heb ik natuurlijk nog wel mooie slingers nodig.takje groen en rood tangetje Een voorbeeld wat ik wel erg mooi en luxe vond, kwam ik in Hamburg tegen in een handvaardigheidswinkel. Dat was een groene slinger met pareltjes (kraaltjes) aan zilverdraad erdoorheen gedraaid. Tjee, dat is makkelijk zelf te maken! Dus twee meter groen gekocht en de rest had ik nog thuis. Dat groen is in Duitsland echt stukken goedkoper dan hier, dus als je ooit in de gelegenheid bent, is dat echt de moeite waard. Toen dit maar even tussendoor gedaan, nou ja even. Het was twee dagen hard doorwerken. Maar dan heb je ook wat.

Volgende keer verder met opbouwen en afwerken van het Engelse vakwerk poppenhuis.kraaltjes aan zilverdraad

 

 

 

 

 

 

 Dit bericht is geschreven door Petra in Vakwerk poppenhuis en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “Verder met het vakwerk poppenhuis”

  1. tanjakarst schreef:

    Waar in duitsland kan ik dat goedkope groen kopen?