Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Vakwerk poppenhuis

Een hele tijd terug heb ik eens een vakwerk poppenhuis van een vriendin cadeau gekregen, zij wist dat het een wens van mij was, ooit nog eens een vakwerk poppenhuis te maken.Dit poppenhuis was al reeds gedeeltelijk door iemand anders gemaakt. De voorkant staat los en doordat er meer balken lopen lijkt het een dubbele voorkant, zie 2e foto.
Daar moet ik ook nog wat op verzinnen.
Poppenhuis vakwerk voorkantPoppenhuis vakwerk zijaanzicht

 

Het is niet helemaal op het juiste poppenhuisformaat,
door de voor- en achterdeur past nl. geen 1:12 popje.

Poppenhuis vakwerk balken binnenkantDe inrichting van het poppenhuis vond ikVakwerk poppenhuis trap echt afschuwelijk (zoals paarse trapbekleding) en de traptreden waren geschikt voor een reus! Ook op de bovenverdieping waren de deuren heel klein (5e foto). En de meeste vakjes zijn er ook uit gevallen. Ik heb het poppenhuis 1 1/2 jaar laten staan, zodat ik er rustig over na kon denken, wat ik ermee zou gaan doen.
Begin dit jaar had ik alles een beetje uitgedacht en ben er spulletjes voor gaan verzamelen en deze zomer ben ik er lekker mee aan de slag gegaan.

Eerst de oude vloer uit het poppenhuis breken en de rest slopen, want ik wil er een zaal voor bruiloften en partijen van maken. Dus ruimte nodig.

Omdat de buitendeuren zo klein zijn en ik die toch niet wilde veranderen, want dan gaan die wanden helemaal kapot, wordt het een Engels vakwerkhuis. Als je wel eens naar Midsummer murders hebt gekeken, zie je dat ze wel eens diep moeten bukken om een huis of huiskamer binnen te kunnen lopen.

 

 

 

 

Poppenhuis vakwerk zijaanzicht 2

Het poppenhuis slopen was een zeer stoffig karweitje, daarom maar buiten gedaan.Poppenhuis vakwerk vloer ijslollie

 

 

Na het schoonmaken heb ik alle vakjes er opnieuw ingeplakt en nieuwe gemaakt daar waar ze nog niet zaten. Daarna alle kieren aangesmeerd tussen het hout en vakjes, dat was een giga klus ( 2 weken). Op de 8e foto is de ongelakte vloer te zien en de staande latten zijn er tussen uit gezaagd, nu lijkt het al aardig op een ‘zaal’.

 

Een hele mooie nieuwe super glanzende ‘dans’vloer erin (van ijslolliestokjes), en een nieuwe trap langs de muur om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Achter de trap is hij benut door er een kapstok op te hangen, simpel maar doeltreffend, een buisje als stang met een plankje erboven (alleen het bevestigen viel erg tegen omdat het rechts op een raam uit kwam en links schuin tegen de achterkant van de trap moest passen). Al het houtwerk in het vakwerk poppenhuis is 3 tot 4x gelakt met Antique Leather Kit, en de vloer 4x met notenvernis en de vloer steeds tussen de laklagen geschuurd, zodat hij als een spiegeltje is geworden.

 

 

Op de balken ligt een nieuw plafond, daar heb ik stroken van balsa hout op geplakt en daarop komt ook zo’n mooi vloertje te rusten, zodat er genoeg tussenruimte is om alle snoeren, voor de lampjes, weg te werken.

Volgende keer: verder met de bouw van het vakwerk poppenhuis!


Dit bericht is geschreven door Joosse in Vakwerk poppenhuis en heeft Reacties uitgeschakeld voor Vakwerk poppenhuis