Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Start bouw sprookjes poppenhuis

poppenuisjeOp de poppenhuisbeurs in de Eusebiuskerk kwamen mijn vriendin en ik dit heksen poppenhuisje van Ria Odijk tegen. We hadden allebei meteen zin om dat bouwpakket deze zomer uit te gaan proberen. Dus hebben we het meegenomen. Heksen spreken ons niet zo erg aan, dus krijgen de huisjes heel andere bewoners.

hardschuime muren en dak Eind juli zijn we aan de slag gegaan en dat viel nog niet mee. Eerst alles goed lezen en daarna het anders, en in een andere volgorde  gaan doen, dan  wat in het bijgeleverde boekje staat. De raampjes zaten al in de kozijntjes vastgelijmd bijv….. Hoe kun je dan het ‘lood’ op de raampjes krijgen en de kozijntjes netjes verven?

muurtjes poppenhuis

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de stoute schoenen aangetrokken en alle kozijntjes aan de achterkant met een stanleymes opengesneden en zo kun je wel bij de raampjes. Ook hebben we wat van het spul (een soort glasverf) dat op de raampjes moest,  in een vulpotje met een hele fijne opening (gekocht bij het Kabinet in Gouda) gedaan, het voorbeeld een paar keer uitgebreider overgenomen, raampjes erop met buddies en lijntjes getrokken. Dat gaf gelijk een heel leuk effect aan het sprookjes poppenhuis. Na het verven, de gemarkeerde delen weer netjes tegen elkaar aangeplakt en voìla.

Werken met hardschuim is echt even wennen. We hebben allerlei hulpmiddelen gebruikt om maar recht door het schuim te kunnen zagen/snijden. Zoals een recht stuk lat van een keukenplank bijv. i.p.v. een lineaal.  Een afgeknipt rond zaagje van een figuurzaag in een houder gebruiken om een hartje uit de balsahouten deurtjes te zagen. Die vriendin is slim en bedenkt goede oplossingen voor de tegenkomende bouwproblemen.

Op de laatste foto is een gedeelte ook al met klei beplakt. Het deurtje van het wc’tje heb ik verkeerd opgehangen, dus dat ga ik volgende knutselkeer  veranderen.

 

muren met ramen poppenhuisHet is een nieuwe uitdagende, maar wel hele leuke ervaring om met hardschuim en klei en karton een huisje te maken.

Wordt vervolgd.Dit bericht is geschreven door Petra in Sprookjeshuis en heeft Reacties uitgeschakeld voor Start bouw sprookjes poppenhuis