Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Miniatuur sprookjeshuis af.

poppenhuisje met begin dak van kleiDe afgelopen weken ben ik bezig geweest met het verven van de balken, het dak met dakraam passend maken en het geheel met dakpannetjes van klei beplakken.

 

zijkant poppenhuisje met schoorsteen

Zo begint het al aardig op een miniatuur sprookjeshuis voor een vogeltjes prinses te lijken, toch? De lampjes doen het, ook gemaakt van klei met een mooi glimmend rondje met strass-steentjes eronder als voetje,  uiteraard in bijpassende kleur.

 

poppenhuisje wit-bruin-blauwpoppenhuis en binnenkant

 

 

poppenhuisje met wit dak van kleiDe dakpannetjes heb ik deze keer helemaal volgens de beschrijving uit het boekje gemaakt, op het dak geplakt en daarna onder de klei strook een klein lineaaltje gehouden en met een neerwaartse beweging de snedes gemaakt.  Zo krijg je echt een leuke vorm aan je dakpannetje. De haan komt uit een oude doos met bambinostenen, die mijn moeder nog van vroeger had staan. Ik heb hem goudkleurig geverfd en nu staat hij te pronken op het dak.

 

geel-bruin poppenhuisjesprookjes poppenhuisje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zover ben ik nu gekomen. Het dak moet nog wat ‘mossig’ worden, en heeft de prinses natuurlijk nog wat wensen qua inrichting. En uiteraard komt er nog een tuin voor al haar gevederde vriendjes, want ze is niet voor niets een vogeltjes prinses…. maar dat zal nog wel even duren.

Want ons 1:1 huis ondergaat een gigantische verbouwing en al mijn knutselspullen (plantjes, bloemetjes, leuke stofjes enz.) staan ergens opgeslagen en daar kan ik voorlopig het eerste half jaar niet bij…:(

 

poppenhuisje + binnenkantDit bericht is geschreven door Petra in Sprookjeshuis en heeft Meerdere reacties (2)

2 Reacties op “Miniatuur sprookjeshuis af.”

  1. ineke schreef:

    wat maken jullie , schattige huisjes .
    ik hoop dat jullie laten zien, hoever jullie zijn.
    bedankt voor de inspiratie en succes

  2. nans schreef:

    het ziet er al erg mooi uit