Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Resultaten van de keuken in het Lundby poppenhuis

LundbypoppenhuisWeet je nog; het Lundby poppenhuis was nog niet af, het had nog geen keuken en was nog niet echt gezellig. De afgelopen maand ben ik met de keuken en nog een paar dingen voor het huis aan de slag gegaan.

 

 

 

 

Het is de bedoeling dat in het poppenhuis keukenblok nog een combimagnetron en koelkast komt.

poppenhuis tafel en twee stoelenpoppenhuiskeuken

 

 

 

 

 

 

 

Ik vind het altijd zo jammer dat er  in een poppenhuiskeukentje zoveel leuke spulletjes achter kastjes verdwijnen (tenminste, bij mij wel) dat ik  dit keer  voor planken heb gekozen, waar een heleboel op uitgestald kan worden 🙂

 

poppenhuis woonkamer met tafeltje en bank

 

 

 

De andere dingen waarmee ik ook bezig ben geweest zodat het poppenhuis wat aangekleder wordt, is bijvoorbeeld een quilt maken…. ha, dat had ik ook nog nooit echt gedaan. Wel die neppert links aan de muur, maar dat telt niet. Aangezien de beschrijvingen van de quilten in de Dollshouse Nederland van de laatste nr’s niet helemaal kloppen, heb ik een ander patroon geleend en verkleind en uitgeprobeerd. Tja de kussentjes hebben de goede maat maar het kleed, bedoeld voor tegen de achtermuur, was alleen geschikt als vloerkleed. Dus nog kleiner gaan werken. Ook mijn tweede kleedje werd te groot en is leuk voor het Grachtenhuis, maar nog niet voor dit Lundbyhuis. Ik blijf gewoon proberen.

 

 

 

poppenhuis living met tafeltje en twee stoelen op vloerkleedEr is ook een gewickerd boekenkastje bijgekomen en in de andere huiskamer (laatste foto) een tv meubel en wat plankjes aan de muur. Rechts in de hoek staat een lamp met een gewickerde kap. Die heb ik van een vaas gemaakt. Hij komt uit een setje van vijf vazen, deze had een deksel, en na twee verbrandde puntfreesjes is het met een derde freesje gelukt een gaatje door en door te boren. Het lampje met fitting en de draad heb ik door een buisje geregen, draadje door het gaatje en de vaas met sierzand gevuld om hem zwaarder te maken en daar bovenop buddies om af te dichten, zodat ik hem als het moet, uit elkaar kan halen.

Wat donuts op tafel en de potten van plantjes voorzien..  zo wordt het al wat.

 

 Dit bericht is geschreven door Petra in Lundby poppenhuis en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “Resultaten van de keuken in het Lundby poppenhuis”

 1. Hallo,

  Ik ben Monique Kok-Liefting en ik heb mijn eigen webwinkel in mozaiekartikelen.
  De reden waarom ik u benader is omdat ik steeds vaker klanten krijg die poppenhuizen maken, en hier ook glassteentjes voor gebruiken voor in een keukentje, badkamer, vloertje, tafelblad etc.
  De steentjes zijn o.a. 1 x 1 cm x 3 mm en 2 x 2 cm x 3 mm, en verlenen zich hier perfect voor.
  Wellicht heeft u ook interesse, dan kunt u een kijkje nemen via http://www.mozaiektegeltjes-enzo.nl
  Zijn er vragen dan hoor ik het graag,

  Met vriendelijke groet,

  Monique Kok-Liefting
  mozaiektegeltjes-enzo