Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen Workshop

Poppenhuizen workshop: In mei 2007 heb ik met twee vrouwen, een poppenhuizenworkshop gevolgd om een 1:24 huisje van 80 jaar oud, na te maken. Dit was tevens het begin van ons knutselclubje.

Tijdens de poppenhuizen workshop hebben we de voorgevel in elkaar gezet. Het oudepoppenhuis heb ik van alle kanten gefotografeerd, zodat ik een voorbeeld zou hebben, hoe ik de rest thuis in elkaar zou moeten zetten.

Van de scharnierende voorgevel heb ik er een gemaakt, die je gewoon opzij kan zetten, net zoals de veranda.
Beide gedeeltes onder het dak zijn bij mij ook bereikbaar, om zo een extra kamertje te creëren.
De linkerkant gaat via het linkerdak open en de rechter kant via de achterkant. Hier had ik achteraf niet goed over nagedacht, het is nu super lastig om het binnenste te laten zien, wanneer je het hele huis elke keer moet omdraaien!
Volgende keer: de kamertjes en de bewoners.


Dit bericht is geschreven door Joosse in Poppenhuis 1:24 en heeft Meerdere reacties (3)

3 Reacties op “Poppenhuizen Workshop”

 1. Dirk Trio schreef:

  Het is een prachtig en gezellig huis! Jammer dat er geen bouwplan van bestaat. Ik ben 58 en opa van een kleindochter waarvoor ik zo’n poppenhuis wil bouwen. Ben nog maar beginnend, maar toch handig genoeg denk ik om eraan te beginnen. Waar kan ik bouwplannen vinden? Groetjes, Dirk.

 2. Petra schreef:

  Hoi Paula, ja dat heb je goed gezien.
  De huiskamer is 14 cm hoog en de keuken is 14,5 -15 cm. De slaapkamer is 13 cm en de zolder op het hoogste punt is 10 cm en de badkamer onder het schuine dak is ongeveer 12 cm. Daar kon ik zo snel niet zo goed bij. En dan is de hele inrichting schaal 1:24.
  Er bestaat helaas geen tekening van. Het is na gezaagd van een 80 jaar oud huis, door degene die de workshop gaf.
  Heel veel succes. Groetjes, Petra

 3. Paula. schreef:

  Hallo Petra. wat een leuk huisje zo zoek ik er ook een.
  Nu mijn een vraag hoe hoog zijn de kamers? ik zie wel huisjes maar die hoogte van de kamers zijn maar 10 cm hoog en dat vind ik eigenlijk te laag en in dit huisje van jou lijk de hoogte wel hooger dan 10 cm.