Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen project: Het oosters tafereel

Poppenhuizen project: Het Oosters Tafereel

Poppenhuis olifant oosters tafereel

Olifant poppenhuizen oosters tafereel 2 Dit is een poppenhuizen project waar ik nu nog steeds mee bezig ben en er eigenlijk in december 2008 al mee begonnen ben.
Toen ik Poppenhuizen & miniaturen nr. 98 gelezen had, was ik eigenlijk gelijk ‘verkocht’ zodra ik het artikel van het oosters tafereel poppenhuis gelezen had. Nog een tijd lopen dubben; waar zet ik het neer, hoe creëer ik ruimte in mijn kamertje…..
In een kringloopwinkel heb ik een houten olifant gekocht, pas na weken heb ik hem geschilderd, in de juiste olifant kleuren, en met Snelle Craqueelé behandeld, zodat hij net een echte olifante huid kreeg.
Intussen al wat spulletjes verzameld, zoals vleugels voor de engelen, want december is daar nl. een heel goede tijd voor.
Poppenhuis popjes gekocht en gemaakt. Het nadeel van gekochte poppetjes is, dat zij geverfde schoentjes aan hebben. Nu is dit eenvoudig te verhelpen door er met watten/wattenschijfjes gedrenkt in aceton of nailremover stevig overheen te wrijven. Alleen de vorm van het schoentje is dan nog zichtbaar.
Poppenhuis poppetje sultan
Ik realiseerde me later dat nergens in de bijbel vrouwen als engelen voorkomen en daar had ik vrouwelijke popjes voor gekocht… en ook geen leger van engelen met vleugels.
Die gebruik ik dan wel ergens anders voor, dorpsbewoners of zo.
Een paar zelfgemaakte poppetjes heb ik aangekleed als dierenverzorger en wijzen/koningen.
In de loop der maanden ben ik vrijmarkten waar kinderen met speelgoed zaten, afgeweest en heb daar een aantal plastic schapen gekocht van € 0,10-0,20 per stuk, alvast voor de kudde.
Poppenhuis oosterse poppetjes

Volgende keer verder met het poppenhuizen project Oosters tafereel: mooi weer!Dit bericht is geschreven door Joosse in Oosters tafereel en heeft Reacties uitgeschakeld voor Poppenhuizen project: Het oosters tafereel