Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen inspiratie: workshop winkelgevel

Een tijd terug heb ik een poppenhuis workshop gevolgd, voor het maken van een winkelgevel. Wat later uiteraard uitgewerkt moest worden tot een winkel. Het casco zat al in elkaar.
We zijn begonnen met het maken van kozijnen en deurposten en daarna alles in de grondverf gezet.

Vervolgens werd ons geleerd, hoe we een leuk muurtje onder de ramen konden krijgen en een bijpassend stoepje voor de deur.
Het glas van de deur en het raampje boven de deur versierd met een soort stofpoeder, en die na het aflakken thuis, pas op hun plek gezet.

Kopjes onder de dakrand geplakt en thuis verder gegaan met aflakken. Als inspiratie voor de kleuren van het geheel, heb ik een woonhuis bij mij in de buurt genomen.

We kregen twee ‘poppenhuis workshopjes’ mee naar huis om daar uit te proberen. De eerste staat hier al: twee boompjes in pot.
Aan de binnenzijde, tegen de achterwand van de winkel heb ik een extra wandje gemaakt met een tussen ruimte van 3,5 cm en uitsparingen voor deuren om de illusie te wekken dat er nog veel meer ruimte achter de winkel is! Achter de deuropeningen is spiegelkarton geplakt. Al met al een leuke workshop voor een poppenhuis!


Dit bericht is geschreven door Joosse in Woonwinkel en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “Poppenhuizen inspiratie: workshop winkelgevel”

  1. emma schreef:

    geweldig ziet het er uit en dat schoenen winkeltje keurig netjes gedaan.
    ga zo door.

    gr.emma