Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen inspiratie: Wachttoren.

In de zomervakantie van 2007 had ik op internet, op de site van een poppenhuis winkel, een poppenhuizen wachttoren, als bouwpakket gezien. En daar werd ik enorm door geïnspireerd. Eigenlijk had ik al snel het idee om er iets middeleeuws van te gaan maken. Gelukkig was hij nog voorradig en zijn mijn man en ik hem gaan ophalen. Daarna ben ik op internet gaan struinen, om te kijken hoe een toren er in werkelijkheid uitziet en boeken uit de bieb gehaald. De bedoeling van zo’n wachttoren is, dat een ieder die de stad in wilde onder de toren door moest lopen en zo goed gecontroleerd kon worden. Maar daar had ik niets aan en heb de achterkant netjes opgevuld.

Om later een stenen effect te verkrijgen, heeft mijn man een gasbetonblok voor me aan plakken gezaagd. Dit heb ik aan beide zijkanten van de toren geplakt en de achterkant ingesmeerd met een stucpasta.

Toen dat allemaal goed droog was, ben ik in de plakken gleuven gaan frezen, zodat er een steenmotief ontstond (dat kostte me wel een paar freesjes)!


Dit bericht is geschreven door Joosse in Middeleeuwsmuseum en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “Poppenhuizen inspiratie: Wachttoren.”

  1. emma schreef:

    Hoi Petra,wa ziet dat er erg mooi allemaal uit.net echt.
    je waant je echt in de middeleeuwen.

    groetjes Emma