Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen inspiratie: uitbreidingen

Omdat ik afgelopen maand de poppenhuizen toren van uitbreidingen heb voorzien, wilde ik hem weer beneden in het zicht zetten. Toen ik hem van de stelling haalde, bleek de linker zijkant losgekomen te zijn van het hout. Ik heb er montagelijm tussen gepropt en voorzichting in lijmklemmen gezet. Dat is goed gegaan! Eenmaal beneden stortte de voorgevel op een avond van de kast, het resultaat kun je op de foto zien. Balen!

Bij Karwei Post in Veenendaal heb ik dit poppenhuizen bouwpakket gekocht.

En zo ziet de ‘strijdwagen’ er nu uit.

Nog even een blik op de vloer.

En wat detail foto’s van de inrichting.

Omdat het een museum is, moesten er wel ‘spotjes’ als verlichting in. Dit zijn lampjes van Euro Mini’s, een afdekkapje erachter, daar het gebogen gedeelte van een rietje tegen aan en dat in zijn geheel tegen een U vormig latje gelegd, om daarin het snoer te kunnen wegwerken en dat dichtgeplakt met een heel dun latje en alles metaalzilver geverfd. Zo’n voorbeeld had ik gezien in Poppenhuizen & Miniaturen nr.70 bij het artikel: kunstgalerei.

Schilden gemaakt naar het voorbeeld uit het boek: Heraldiek

De schilden recht half in beeld zijn geverfde metalen knopen.

Tegen de zoldering staan wat vaandels.

De klimop heeft ook alle tijd gehad om te groeien.

Volgende keer: Het middeleeuwse poppenhuis theatertje!Dit bericht is geschreven door Joosse in Middeleeuwsmuseum en heeft Reacties uitgeschakeld voor Poppenhuizen inspiratie: uitbreidingen