Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen inspiratie: Het huis anno 2010


Dit is een overzicht foto van het huis nu.
Het is niet gelukt om het huis er helemaal goed op te krijgen, omdat de ruimte waarin hij staat daarvoor iets te klein is.

Beginnend met de bovenverdieping, van links naar rechts: de meiden slaapkamer.
Op deze kamer (en de babykamer) is de vloer bedekt met tegels van kurk. Hiervoor heb ik kurken onderzetters gebruikt en na het leggen, een aantal keren gelakt met blanke vernis.

De overloop met in de vitrinekast een parfumflesjes verzameling. Door de rechterdeur kom je in de ouderslaapkamer.

Alle bordjes op de deuren zijn door de porseleinschilderes T.H. Boektje gemaakt.

In de ouderslaapkamer is de vader is bezig met zijn hobby. De dekenkist voor het bed heb ik gemaakt op een workshop waar de deelnemers geleerd werd, houten voorwerpen te beplakken met de eerste laag van servetten (net zoals de dakpannen van jaren geleden). Dit kun je toepassen op alle onbeschilderde meubeltjes van Euro mini’s bijvoorbeeld. Een heel leuk maar erg secuur werkje.

In de babykamer slapen twee baby’s. Eén daarvan de momenteel even bij oma. Met plaatjes uit een P & M krijgen de meubeltje een hele leuke uitstraling. Het ladenkastje, schommelwieg en commode zijn naar tekening uit diezelfde P & M gemaakt.Het kinderlampje is ook heel simpel zelf te maken. Een doorzichtig papiertje, een leuk plaatje erop, een geschilderd hout rondje met daar een lampje bevestigd en klaar is Kees.
Boven het kamertje kun je nog net een randje van de vliering zien (ook daar is verlichting).

Volgende keer: de tweede verdieping.Dit bericht is geschreven door Joosse in Het Goudse Grachtenhuis en heeft Reacties uitgeschakeld voor Poppenhuizen inspiratie: Het huis anno 2010