Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen inspiratie: het afmaken van de gevel

Op de eerste foto kun je het resultaat van het andere poppenhuizen workshopje, wat ik er bij gekocht had, zien: een zonnescherm. Na heel zorgvuldig alle aanwijzingen, die erbij geleverd waren, gevolgd te hebben, kon ik het eerste scherm vast aan de poppenhuis gevel bevestigen.

Hier is de spiegelfolie al op een gedeelte van de achterwand te zien. Ik hoop dat dit een ruimtelijk effect zal gaan geven.

De steentjes die hier (los) liggen, heb ik van een vriendin gehad en zijn 1:1, dus eigenlijk veel te hoog, maar wel geschikt voor het doel waar ik ze voor gebruiken wil.

Nog even wat poppenhuizen spulletjes neergezet die ik al gemaakt en verzameld had. De zuiltjes heb ik naar voorbeeld uit P & M nr,. 88 gemaakt. Ze gebruiken daar karton als onder- en bovenkant, maar achteraf gezien had ik beter dun hout kunnen gebruiken, want alle bovenkanten zijn krom getrokken.

De voorgevel van binnenuit gezien. Staat toch al leuk, die kaarsen voor de ramen. De kandelaars zijn gemaakt van gedeeltes van trapspijlen en tafelpoten van Euromini’s.

Op de foto van de close-up van het tafeltje, zijn de kaarsen  van fimo gemaakt met op de witte een stickertje dat als nagel versiering wordt verkocht. De mandjes zijn gemaakt van een stukje jute, wat ik om een dop van het een of ander (afhankelijk van de maat van het mandje)  gespannen heb, vervolgens  ingesmeerd met houtlijm en na het drogen een vlechtje langs de bovenkant geplakt. Volgende keer: de huidige stand van zaken.


Dit bericht is geschreven door Joosse in Woonwinkel en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “Poppenhuizen inspiratie: het afmaken van de gevel”

  1. Mieke schreef:

    Hallo Petra leuk dat je bij mij bent komen kijken, en dank je voor het compliment.Je maakt prachtige mini’s ik heb even overal binnen gekeken en moet zeggen het ziet geweldig uit !

    Groetjes Mieke