Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen inspiratie: De buitenkant

Poppenhuizen strandhuis 01

Deze zomer kreeg ik gewelige poppenhuizen inspiratie, hoe mijn strandhuisje te verfraaien en in te richten.
Poppenhuizen strandhuis 02
Eerst een plaat MDF genomen, er een latje op gelijmd, kiezels van een bepaalde maat bij het tuincentrum gekocht en na ze goed gewassen te hebben, m.b.v. een lijmpistool een mooie rand gemaakt. Denk die rand als rotsen langs een niet afgebakend poppenhuizen strand. Op deze manier kan het poppenhuizen strandhuisje in echt los zand staan!

Poppenhuizen strandhuis 03 Op het dak giga zonnepanelen, gemaakt op de computer en daarna gelamineerd. Ook staat er een satellietschotel, want de bewoonster is wel op enige luxe gesteld.

Poppenhuizen strandhuis 04

Poppenhuizen strandhuis 05

De poppenhuizen bolderkar, om boodschappen te doen en gemaakt naar een 1:1 voorbeeld, kreeg ik van mijn ‘knutsel’ vriendin voor mijn verjaardag.

Poppenhuizen strandhuis 06Het buurjongetje van een poppenhuisje verderop kwam langs om te spelen. Helaas bestaan er geen kinderpopjes in 1:24 en heb ik een baby van Euromini’s aangekleed als peuter. Hij is in verhouding jammer genoeg nog te groot.
Voor de zand hoopjes die voor zijn voeten staan, heb ik reepjes van een melkpak geknipt, er brede ringetjes van gemaakt en de onderkanten met plakband dichtgeplakt. Toen zand vermengd met behangerslijm erin gedaan, en het heel lang laten drogen. Het lijkt net echt…..

Poppenhuizen strandhuis 07

De zandvormpjes e.d. heb ik naar voorbeeld uit P & M 107 gemaakt, met de juiste materialen zijn ze inderdaad heel simpel te maken. De ‘strandballen’ komen uit een verrassingsei die ik ooit eens ergens op een vrijmarkt gekocht heb.

Poppenhuizen strandhuis 07

Twee jaar geleden heb ik alle P & M’s doorgelezen die toendertijd waren verschenen en genoteerd, wat ik ooit nog eens wilde gaan maken. Op dat lijstje stond ook de schelpenkrans uit nr. 64.

Poppenhuizen strandhuis 08

Op een goede dag ben ik schelpengruis van het strand gaan halen, het gewassen, en na het drogen uren besteed met het uitzoeken van schelpjes van 1-2 mm.
Daarna heb ik 15 cm binddraad genomen en om elkaar heen gedraaid. Dan stukken bloemistentape er omheen tot een dikte bereikt is, die jezelf mooi vindt. Ik vond een kleurtje als achtergrond van de krans wel erg leuk staan en heb ‘sierzand’ (wat je in vazen en schalen doet) genomen en met een enkele druppel acrylverf gekleurd, laten drogen en dan een krans insmeren met tacky glue, op de achterkant na, met een coctail prikker ronddraaien in een bakje gevuld met het gekleurde zand, tot de krans helemaal bedekt is.

Voor de andere krans heb ik sier materiaal, wat bij Xenos te koop is, heel fijn geknipt en hem daarmee volgeplakt.

Poppenhuizen strandhuis 09

Poppenhuizen strandhuis 10

Poppenhuizen strandhuis 11

Leuk geworden allemaal nietwaar?

Volgende keer hoop ik de binnenkant helemaal af te hebben, hoewel die is nu al de zeer moeite waard is.


Dit bericht is geschreven door Joosse in Engels strandhuis en heeft Reacties uitgeschakeld voor Poppenhuizen inspiratie: De buitenkant