Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen inspiratie: De binnenkant

De binnenkant fotograferen van een poppenhuisje 1:24 valt toch niet mee.

De foto van het dak op z’n kant, heb ik erbij gedaan om te laten zien dat het vrouwtje een bedje heeft….
dat ze kan  bereiken met behulp van het trapje, wat op een van de andere foto’s staat.


Het keukenblokje komt van het voorbeeld uit de P & M nr. 99. Op de tekening staat alles al op maat 1:24, dus dat was reuze handig. Het tweepitsgasstel was een ander verhaal. Dat heb ik gescand en daarna verkleind tot de juiste maat. Goed gelukt toch?

De lampjes zijn van echte schelpen gemaakt, die ik heel voorzichtig ingeboord heb, m.b.v. een boorstandaard en een boortje kleiner dan 1, een gaatje boren en een groter boortje erin, en doorgaan totdat het lampje in het schelpje past.
Het aanrecht is gevuld en de plankjes ook. De fluitketel, pan en kopjes staan ook in P & M 99. Voor de hapjespan heb ik een rond dopje genomen, daar een gaatje in geboord, een stukje van een coctail prikker erin als steel en uiteraard verven. Het doorzichtige deksel is de achterkant van een oorbel, het gedeelte wat achter de oorlel zit.
En ja hoor, heus poppenhuis bestek 1:24. Dat heb ik ooit gekocht in Heesch als een metaal uitknipvel, met bestek genoeg voor een aantal huisjes. Helaas bestaat die winkel niet meer. Dus of het nog ergens te koop is?
De witte schaaltjes zijn onderdeel van nestschalen, de grotere staan rechts onderin het aanrechtkastje (niet te zien op de foto), heb ik op dezelfde wijze gemaakt als de satelietschotel. Met fimo om het onderste gedeelte van een knikker krijgt je een hele mooie ronde holle vorm. Voor de schaaltjes heb ik hele kleine knikkertjes gebruikt en voor de allerkleinste maat gewoon kralen. Ik had er plastieke tussen zitten, waarvan ik dacht dat het glas was, en ja die waren aan de fimo gesmolten….

De voorraad bussen uit die P & M vond ik ietwat moeilijk te maken op dit formaat. Ik heb doorzichtig verpakkingsmateriaal genomen, waar afgeronde hoeken aanzaten en daar twee stukjes van gelijke maten afgeknipt en tegen elkaar aangeplakt met doorzichtige bisonkit, een ruim uitgeknipt stukje als bodem erondergeplakt. Daarna gevuld met echte kruiden, een groot stukje plastic op de bovenkant, even goed aandrukken. En na 20 minuten het deksel en de bodem netjes rond het busje geknipt. En net als in de P & M staat, afplakken met schilderstape, een met een leuk kleurtje nagellak het dekseltje ‘verven’. Meteen daarna de tape verwijderen en klaar is de voorraadbus.

Op internet ben ik gaan googlen naar chemische toiletten om te weten hoe die er nu eigenlijk uitzien. Dat stelt dat gevaarte met roze deksel voor. Ik heb de maat van het vrouwtje zittend genomen en ben toen een aantal winkels afgelopen met mijn rolmaatje in de hand. Uiteindelijk bij Kruidvat een flesje gevonden wat een zo klein mogelijk dopje had. En voilà!

Dat was dus de binnen in het strandpoppenhuisje. Ik zoek nu nog eetbordjes 1:24 en wat lektuur. Bordjes heb ik geprobeerd te maken m.b.v. knoopjes en fimo. Maar dat is me niet gelukt. Dus als iemand een tip voor me heeft, hoor ik het graag.Dit bericht is geschreven door Joosse in Engels strandhuis en heeft Meerdere reacties (2)

2 Reacties op “Poppenhuizen inspiratie: De binnenkant”

  1. Petra schreef:

    Hoi Jennifer,
    dat is een leuk idee, maar hoe krijg je de platte borden dan plat. De hoedjes lopen toch enigzins rond?

  2. Jennifer schreef:

    Ik heb een volledig servies (bordjes, plat en diep, schalen en potjes met deksels) gemaakt uit de hoedjes van eikeltjes gemaakt, wit geschilderd en met hoogglansvernis erop. Versiering kan met kralen aan de onderkant, staan dan ook mooier rechtop en met van die piepkleine nagel-stickertjes van bij de zeeman. (bestaan ook in zee-motiefjes. (ankertjes) zouden super zijn.)