Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuizen inspiratie: De begane grond

Weer van links naar rechts: de poppenhuis woonkamer. In de linkerhoek achter zie je de muur van de kleine vestibule en op de voorgrond de simpele witte meubels van Euro mini’s.
Ook in deze kamer heb ik weer gebruik gemaakt van voorbeelden uit Poppenhuizen & Miniaturen om dingen te maken, zoals de boekenkast (bovenste gedeelte is gemaakt van tandenborsteldisplays bij een drogist vandaan), de leunstoel en het voetenbankje waar het mannetje in/op ‘ligt’.
De salontafel is van een plak natuursteen met daaronder een standaard van een klokje bij Blokker vandaan. De klok en standaard heb ik van elkaar af gesloopt en zo kon ik ze apart gebruiken. De klok hangt aan de muur van de keuken en heeft ongeveer een maand gelopen……
De vestibule staat los en zo kan ik nog even goed de binnenkant laten zien.
Alle plantjes in het hele huis zijn trouwens ook zelf gemaakt met als voorbeeld een mooi kamerplantenboek (1:1).
De gang naar de woonkeuken.

Ingerichte wc. Onder de trap bevindt zich een zelfgemaakt wijnrek.

In de keuken is het heel gezellig en is plaats voor alle poppetjes.

Bij het maken van de keuken had ik nog niet de beschikking over het juiste gereedschap en heb ik de gaatjes die nodig waren om alle keukenkastdeurtjes te bevestigen, uit de hand geboord, vandaar dat het één en ander aardig scheef zit.

Even een blik zonder de grote hoekbank.

De hoekbank omgedraaid, een gedeelte van de zitting kan open en binnen in het poppenhuis is ruimte genoeg om gezelschapsspelletjes op te bergen.

Achterkant dak + dakkapel. Voor het dak heb ik een aantal dozen tongspatels bij de apotheek gekocht en alle uiteinden eraf gezaagd om zo leisteen achtige dakpannetjes te creëren. Op het kleine dakje ligt fijn grind.

Al met al ben ik best wel trots op mijn eerste grote poppenhuizen project en heb hier een fotowedstrijd mee gewonnen!Dit bericht is geschreven door Joosse in Het Goudse Grachtenhuis en heeft Meerdere reacties (4)

4 Reacties op “Poppenhuizen inspiratie: De begane grond”

 1. Petra schreef:

  Hoi Ilse,
  Nee, helemaal zelf ontworpen en uitgevoerd.

 2. Ilse schreef:

  Leuk zo’n hoekbank! Toevallig van Leolux?

 3. Petra schreef:

  Hoi Esther, er wonen wel 16 poppetjes:)

 4. Ester schreef:

  tjeetje…dat is wel een grote keuken met wel heeeeel veel zitplaatsen.
  Met hoevelen wonen ze daar dan niet…hahaha.

  groetjes Ester