Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Poppenhuis speelgoed winkel (Ami’s)

Dan nu foto’s van de spulletjes in de poppenhuis speelgoed winkel!
Poppenhuis speelgoed winkel

Poppenhuis bouwplaatRechts naast de toonbank staat een standaard waarin allerlei bouwplaten en aankleedpoppen staan. De bouwplaten zijn gewoon op internet te vinden, kopiëren, verkleinen en uitsprinten op 200gr. papier en klaar is je bouwplaat. Ik heb er ook echte 3D bouwplaatjes van straaljagers bij zitten, die vond ik op de vrijmarkt met koninginnedag. Op de eerste foto links op de bovenrand staat er één in elkaar gezet, ze zijn van plastic trouwens, net echt.


Miniatuur poppenhuis dvd
Links van de toonbank staat een opruimbak voor dvd’s. Voor de dvd’s heb ik, wederom op internet, allerlei voorkanten van video’s gevonden bij: platen: Barbapappa, of Disneyfiguren. Het was een hele klus en alles 4 of 5 x. Op wat dunner papier uitprinten, zwart lijntje eromheen stiften, lamineren en na het uitknippen de randjes weer zwart bijkleuren. Voìla. O ja, en dan de bak zelf nog.

Miniatuur poppenhuis knikkers rummikub vliegtuigjes

Op de toonbank staan doosjes die je zelf in elkaar kan zetten en bestellen bij www.priegelwerk.nl Daar komen trouwens ook de legodoosjes en puzzels (elders op een foto) vandaan. Voor de tipballen heb ik mooie kralen gebruikt en zo vastgeplakt dat je de gaatjes niet meer ziet.

 

 

 

 

 

Miniatuur Poppenhuis boekjes nieuwe testament

Aan de linkerzijkant van de winkel hangen kleurplaten en knutselmappen ook samengesteld uit kleurplaten van internet. Het zijn echte kleurboeken geworden. Bovenaan hangen twee popjes om te maken, ook pakketjes bij priegelwerk vandaan. Erg leuk, want je moet het nog zelf in elkaar priegelen.

Poppenhuis miniatuur dartbord emmertjes

Onder de voetballen hangen springtouwen. Die zijn zelf gemaakt naar het voorbeeld uit P & M 101.
Tip: om mooie fijne haakjes te krijgen kun je kralenrijgdraad gebruiken. Dat zijn goudkleurige draden met ogen eraan van ongeveer 5 cm lang.
Op de tafel, waar spelletjes uitgeprobeerd kunnen worden, spelen de kinderen met het spel Aquarium en het ontzettend leuke daarvan vind ik, dat het echt werkt, er zit een super klein stukje magneet aan het hengeltje….. !! Dit spel en de andere bordspelletjes op de andere foto’s komen bij Reneeltje vandaan, die staat daarmee op beurzen. Ik hoop dat ze 17 september op de laatste beurs in Mini Wonders (Wormerveer) ook weer van de partij is. In alle spelletjesdozen zit dus echt het spelletje, helaas kan ik dat niet allemaal laten zien.
Poppenhuis miniatuur lego en playmobil
Poppenhuis miniatuur speelgoed bordspellen
Miniatuur poppenhuis voetbalspel
Miniatuur poppenhuis amigurumis
Miniatuur poppenhuis visjes spel
Poppenhuis miniatuur bordspellen
De loopkarretjes met dieren figuren zijn vast wel herkend: figuurtjes macaroni….

 

 

Een wand met poppenhuizen in een poppenhuis speelgoedwinkel kan natuurlijk niet ontbreken. Alles daarvan is schaal 1:144. De kijkkastjes wilde ik al heel lang een keer maken en komen uit P & M 4. Daar gebruiken ze vierkante houten kralen voor alle meubeltjes, maar die zijn niet meer te krijgen. Een latje in de juiste maat voldoet ook uitstekend.
Poppenhuis speelgoed 2
Poppenhuis minatuur knuffels 2
Miniatuur poppenhuis klas
Miniatuur poppenhuis
Poppenhuis miniatuur kijkkastje buiten
Poppenhuis miniatuur trekpop
De bekende figuurtjes van Toy Story e.d. komen allemaal uit kindersurprises, die van AH waren toch een beetje te groot. Het trekpopje van Pipi en beertje Paddington werkt echt! Komen ook bij Priegelwerk vandaan.

 

Poppenhuis miniatuur speelgoed kast

En dan natuurlijk het gedeelte met de amigurumis op poppenhuis formaat. De meeste komen uit het boek: lieve knuffels zelf haken van Ana Paula Rimoli. En de twee hondjes uit: Meer mini hondjes haken van Mitsuki Hoshi. Er staan er al heel wat en er is nog meer ruimte voor als ik weer zin in haken krijg :). De schaapjes heb ik gemaakt met als voorbeeld Shaun the Sheap, die vind ik nl. echt geweldig, op één dvd wordt een workshopje gegeven aan kinderen hoe je de varkens maakt, dat wil ik uiteraard ook nog eens proberen.
Ik zie dat er een foto is weggevallen. Met ons knutselclubje hebben we nog allemaal een step gemaakt. Op de eerste foto tussen het bruine jongetje en het mannetje in gestreepte kleding in, kun je het ‘ouderwetse’ stepje nog een beetje zien. De andere, die erachter staat, heb ik laten lijken op die moderne van aluminium met blauw. Als de anderen hun winkeltje afhebben, zal ik die ook eens laten zien.
Eigenlijk is er nog veel meer van de vertellen en uitgebreid te laten zien, maar dit is al een hele lange blog geworden. Tot de volgende keer.


Dit bericht is geschreven door Joosse in Ami's speelgoedwinkel en heeft Meerdere reacties (7)

7 Reacties op “Poppenhuis speelgoed winkel (Ami’s)”

 1. Esmee schreef:

  Hallo,

  Wat heeft u dit ontzettend leuk gemaakt.

  Een vraagje die kleine huisjes die in de stelling staan zijn die zelf gemaakt of heeft u die ergens gekocht?

   

  heel erg bedankt alvast

   

  groetjes Esmee

 2. Petra schreef:

  Hoi Jill,

  helaas heb ik juist die op een poppenhuisbeurs gekocht en heb ik zelf geen site waar alles op staat. Dus ik vrees dat het een beetje snuffelen op internet voor je wordt.
  groetjes, Petra

 3. jill schreef:

  hallo, heeft u zelf een soort site waar alle bouwplaatjes die u heeft gebruikt staan ? zoals die lego doosjes en die boekjes , ik vind ze namelijk wel erg gaaf of, als u tijd heeft . wilt u misschien wat printjes naar me toe sturen ([email protected])

 4. jill schreef:

  hallo,
  beetje te laat maar zag uw reactie net weer staan:) ik zal ff kijken heel erg bedankt , kijken of het me lukt.

 5. Petra schreef:

  Hoi Jill,
  Dank je wel voor je compliment.
  Een heleboel spelletjes doosjes heb ik bij een kraam gekocht op een beurs, maar een heleboel ook zelf gemaakt uit poppenhuisbladen. Waar je zelf even kunt kijken is op internet bij: dollshouse printables daar staan een paar ouderwetse spelletjes dozen en misschien heb je nog wat aan dit:
  in de zoekmachine: dollshouse nederland intypen, dan krijg je een aantal titels, je moet; dollshouse nederland tijdschrift voor en door miniaturisten hebben. Aanklikken, dan komt er een bladzijde met 2 namen, de bovenste aanklikken en dan verschijnt de bladzijde van het blad daar moet je in de linkerkolom het vakje: service pagina aanklikken en daar krijg je een heleboel leuke dingetjes te zien die je kunt uitprinten en in elkaar zetten. Veel plezier!
  groetjes, Petra

 6. jill schreef:

  beste ami`s
  ik vind het zo leuk wat u maakt maar waar haalt u die bouwplaten vandaag zoals die spelletjes dozen??
  ik ben zelf ook bezig met van die kleine spulletjes maken..

  maar wat u maakt vind ik echt heel mooi..

  zoud u mij trug willen mailen waar ik die bouwplaatjes vandaan kan halen..

  groetjes jill (13 jaar)

 7. roos verschaeren schreef:

  WAAR ZIJN NOG WINKELS WA