Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Mooi weer

Poppenhuis schapen en bokken miniatuur

De plastic schapen die ik had gekocht zien er nu zo uit.Poppenhuis schaap miniatuur Ze zijn 5 cm hoog en voor de vacht heb ik een afgeknipte toplaag van een wollig/pluizige lap stof gebruikt. En een paardje gekocht op de vrijmarkt tijdens koninginnedag (2009) voor één van de wijzen.

Inmiddels was het erg mooi weer geworden en kon ik aan de

Poppenhuis Oosters Tafereel opbouw
‘stad’ beginnen, want ik zaag en verf het liefst buiten als het even kan.
De tip uit de P & M om het tafereel in tweeën te bouwen, heb ik ter harte genomen en dat is maar goed ook, want het geheel wordt erg zwaar en is zo makkelijker te verplaatsen.
Alles nauwkeurig één voor één op de juiste schaal uitgetekend en uitgezaagd m.b.v. de decoupeerzaag (1:1) en de cirkelzaag voor modelbouw Poppenhuis Oosters Tafereel opbouw houtlijm
en in elkaar gezet.
De pilaren zijn van pvc buis gemaakt, ik had erg veel moeite om dat recht af te zagen. De onderkant heb ik dik ingesmeerd met transparante montage kit van Bison, en het daarmee op de grondplaat vastgeplakt, zodat ik een beetje kon smokkelen, daar waar het niet helemaal recht gezaagd was.

Poppenhuis Oosters Tafereel opbouw PVC buis

In de toren heb ik ruimte gemaakt om twee kamertjes in te richten. Bij het raampje in het erkertje heb ik daarom een extra binnenmuurtje toegevoegd met dezelfde vorm als de buitenkant, om het gaas te bedekken.
De drie lagen (buitenkant, gaas, binnenkant) gelijmd met de kit en dat een dag in lijmklemmen laten liggen. Het werkte perfect zoals je op de foto kunt zien.
Poppenhuis Oosters Tafereel opbouw toren
Voor dat ik het aan de toren vastlijmde, heb ik het eerst geverfd, later lukt dat niet meer zonder het gaas mee te nemen.
Het tafereel klopt historisch gezien niet echt:
Romeinse toren + ‘oosterse’ poort ???
Maar ik vind het wel erg aantrekkelijk worden zo.
Poppenhuis Oosters Tafereel opbouw compleetvolgende keer: plamuren


Dit bericht is geschreven door Joosse in Oosters tafereel en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “Mooi weer”

  1. Nancy schreef:

    Hoi Petra,

    Ik heb alles bekeken van je site, ook de schaapjes en de olifant en de rest, je bent heel creatief, ik kom zeker nog eens terug.

    Groetjes Nancy
    http://www.poppenhuishobby.nl