Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

De tuin van het sprookjespoppenhuis.

poppenhuisje met klei tuinHoe en wat voor tuin moet er om een sprookjespoppenhuis komen? In ieder geval een tuin die afwijkt van het gewone en er moeten veel vogeltjes in kunnen huizen, omdat er een vogeltjes prinses woont.

Ik ben begonnen met een grotere hardschuimenplaat onder de grond van het poppenhuis te plakken en vond het nog iets te klein, dus nog maar een rand eraan geplakt. Daarna alles met klei beplakt. Helaas ging deze plaat ook krom staan toen het klei eenmaal gedroogd was…..

poppenhuis met witte tuin van boven

 

 

 

 

 

In de boom linksvoor komen twee uilen te wonen en de schelp wordt een vijvertje voor eendjes of andere watervogels, als ik die tenminste in 1:24 kan vinden. De rode stokjes zijn stukken koraal die vond ik in een kralenwinkel in Hamburg en de zwarte balletjes zijn kralen van zwarte lava, uit dezelfde winkel.

poppenhuis op groene plaat  De miniatuur tuin heb ik eerst voor de helft met bruin beschilderd, maar nadat ik een gedeelte alvast met groen strooisel bedekt (ingesmeerd met tacky en daarna eroverheen gestrooid) had zag je daar niets meer van, dus de rest maar niet geschilderd en dat scheelde weer werk.

Het groene strooisel komt uit een treinenwinkel en dat  gemengd met losse thee, zodat je een bosgrond effect krijgt. Niet al het strooisel zat gelijk vast, dus met een platte, zachte penseel het losse strooisel verzameld en de kale plekken opnieuw beplakt.

 

poppenhuis met tuin en een miniatuur varkenminiatuur vogelhuisje met vogel

 

 

 

 

 

 

 

Alvast wat bewoners toegevoegd en maar blaadjes ponzen voor de bomen en struiken, die nog toegevoegd moeten worden!

Vogelhuisjes in miniatuur maken was trouwens ook een heel leuk werkje. Gewoon een echte als voorbeeld nemen en verkleinen, er staan een aardig aantal bouwplaten op internet.   Er hangen er een stuk of 10 in diverse vormen, ik heb ze beplakt met een laagje servet.

 

De volgende keer: verrassing!Dit bericht is geschreven door Petra in Sprookjeshuis en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “De tuin van het sprookjespoppenhuis.”

  1. nans schreef:

    het is een heel leuk huisje en de tuin vind ik erg mooi gemaakt

    groeten Nans