Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Van kas tot winkel

Klik op de poppenhuizen foto’s voor vergroting!

Poppenhuis bloemen winkel Enkele jaren geleden heb ik eens, in een winkel voor poppenhuis- benodigdheden, een verbouwde en ingerichtte plantenkas (van Ikea) gezien en dat heeft me zo enorm geïnspireerd, dat ik zoiets ook wel eens wilde maken.

Poppenhuis bloemen winkel planten

Poppenhuis bloemen planten winkel kassa

Zo gezegd zo gedaan! Petra’s Planten en Potten heeft een mooi gestuckte achterwand, en een vloer van papier met planken motief. Van de ramen heb ik er één uitgehaald en er een echt werkende schuifdeur van gemaakt.

Poppenhuis pop tasje bloemenwinkel

Poppenhuis hondje miniatuurDe kas staat op een MDF plaat en is beplakt met oranje-bruine mini kiezels. De buxusboompjes heb ik van schilderij- lijstjes, die Blokker ooit verkocht, gesloopt en in, gedeeltelijk, zelfgemaakte potten gezet. Zo is het terrein voor de winkel mooi afgebakend.

Poppenhuis planten kas

Voor de plantjes heb ik een echt plantenboek als voorbeeld genomen en twee workshopjes gevolgd om bloemetjes (narcissen en gerbra’s) te leren maken, en als je dat eenmaal door hebt, zijn andere bloemen vrij eenvoudig uit te denken…..

Poppenhuizen planten kas

Aangezien deze poppenhuis winkel de allereerste winkel was die ik maakte, en ik nog geen lid was van de P & M, heb ik de tafels en toonbank zelf uitgedacht. Printables van papierentassen op internet gevonden en leuk beplakt, want zo kunnen de popjes tenminste hun plantjes vervoeren.

Poppenhuis planten kas zijkant

/Poppenhuis bloemen planten winkel

Poppenhuizen bloemen miniatuur en baby moeder pop

Poppenhuizen bloemen en planten

De toonbank kan zelfs gedeeltelijk omhoog, zodat de verkoopster er ook achter vandaan kan komen. Ik moet zeggen dat ik nog steeds tevreden ben met het resultaat van toen.

Maar helaas zal ik toch wat moeten gaan ‘ruimen’, want ik heb echt geen plek meer voor veel nieuwe dingen.Dit bericht is geschreven door Joosse in Petra's Planten en Pottenwinkel en heeft Reacties uitgeschakeld voor Van kas tot winkel