Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Hondjes in de sneeuw

poppenhuis hondje 1

poppenhuis hondje 2

poppenhuis hondje 3

poppenhuis hondje 4

November 2010 adverteerde Pipoos met het boekje: Minihondjes haken van Mitsuki Hoshi. Ik was er helemaal weg van. En uiteraard zie ik de dingen gelijk op poppenhuis formaat. Maar ik wist niet zeker of dit me wel zou lukken.
Dus eerst maar 8 hondjes uitgeprobeerd met haaknaald 2.50. Ze zijn ongeveer 10-12 cm groot geworden en hebben allemaal een huis gevonden 😉
Het volgende hondje heb ik met haaknaald 1.25 gemaakt en werd 6 cm groot, dat kwam al iets meer in de buurt. Toen dus maar bij voorbaat nog kleinere oogjes en neusjes besteld bij: Hobbyboutique Monique (www.hbmonique.nl), want dan moest nog een maat kleiner ook lukken. Daarvoor, op de kerstbeurs in Wormerveer, had ik al een ontzettend leuk kastje van 8-8,2- 9 cm groot gevonden.
poppenhuis hondje 5
Omdat ik nog niet wilde stoppen met de hondjes en ik reuze geïnspireerd werd door het mooie sneeuwlandschap buiten, heb ik dit gecombineerd in het kastje. Door sneeuwfoto’s van onze tuin in het kastje te plakken en de buitenkant van het kastje te voorzien van een behangmotiefje, zodat het met een beetje fantasie lijkt of je van binnen naar buiten kijkt. Het zwarte mopshondje is met haaknaald 0.75 gemaakt en is 2,5 cm en die ernaast, is die met de nr. 1.25 gehaakte.

poppenhuis hondje 6

Vorig jaar kerst, had ik een zakje nepsneeuw gekocht bij een tuincentrum, voor je weet nooit, en wilde dat nu gebruiken, bleek het ontzettend statisch te zijn! En het mooie zwarte hondje was niet zwart meer. Ik heb het opgelost door eerst alles eruit te halen, (stofzuiger), daarna een laagje hobbylijm over de bodem te smeren (het hele kastje heb ik trouwens eerst geverfd, om kromtrekken te voorkomen), en daarna een laag ‘sneeuw’ erover strooien na het drogen leegschudden en stofzuigen en dit 3x herhaald.

poppenhuis hondje 7

Nog een dwergteckel erbij en een King Charles-spaniel Blenheim en een zelf verzonnen lapjeskat en klaar is de tuin met hondjes.

poppenhuis hondje 8

poppenhuis hondje 8

Met het ‘glas’ ervoor.

poppenhuis hondje 9

Eigenlijk wil ik graag alle hondjes uit het boekje haken en proberen ze zo klein te maken, dat het als speelgoed voor in het poppenhuis kan dienen. Hoorde ik van Monique (van de Hobbyboutique) dat volgende week deel 2 van het minihondjes haken uitkomt……yes!Dit bericht is geschreven door Joosse in Kijkkastje met hondjes en heeft Meerdere reacties (2)

2 Reacties op “Hondjes in de sneeuw”

 1. Petra schreef:

  Hoi Lia,
  Sorry dat ik zo laat reageer. Maar we zijn met een verbouwing bezig van het 1:1 huis en ik kan nu niet regelmatig bij mijn site komen.
  Heb je al wat verder geprobeerd te haken en wil je gewoon het garen gebruiken dat vermeld wordt in het boekje?
  Probeer dan eerst eens alle steken te oefenen, want naast de schema’s staat er ook uitleg van de steken. Dan copieer je een schema, legt dat naast de bestekenis van alle steken en als je een steek of twee gehaakt heb, streep je hem op het copieetje door en zo maak je je eerste rondje (buik of hoofd)van binnen naar buiten. Het is echt niet zo heel moeilijk. Ik heb het vorige week mijn (getrouwde) dochter ook geleerd. Succes en geef de moed niet op, Petra

 2. Lia schreef:

  Ze zijn heel erg leuk geworden. Ik heb het boekje ook gekocht, wilde een Berner Sennen maken voor mijn dochter maar helaas begrijp ik de schema;s niet.
  De jouwe zien er erg leuk en “echt” uit, complimenten.