Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Het Lundbypoppenhuis slaapkamertje

Lundbypoppenhuis slaapkamer 1

Onder het wickeren kon ik goed nadenken over de lundbypoppenhuis deuren, dacht ik. Het voeteneinde van het bed heb ik wel 5 x uitgehaald, omdat een foutje met wickeren heel goed te zien. Maar uiteindelijk is het gelukt. Voor het stofje van het bed en krukje ben ik geslaagd in een kringloopwinkel, waar ik een kinder t-shirtje voor €Lundbypoppenhuis wickeren 2,- gekocht heb. Het voordeel van gebruikte stof is, dat het veel soepeler valt! In het midden van het hoofdeinde van het bed hangt een mooi glazen vlindertje, gevonden tussen kralen.

Lundbypoppenhuis wickeren kast.

Lundbypoppenhuis wickeren bed

Lundbypoppenhuis deur

Lundbypoppenhuis deur 2

De deuren hangen, en ze werken perfect. In de plastic drempel zat al een uitsparing, dus uiteindelijk was de oplossing vrij simpel. Zoals alles als je het weet 🙂 .
In de onder- en bovenkant van de deur m.b.v. een boorstandaard gaatjes geboord, er staafjes van lasdraad in gedaan en het onderste gat zo diep geboord, dat ik het staafje naar binnen kon duwen met een pincet en zodra hij op z’n plek boven de uitsparing zat, in de drempel kon laten vallen. Dat was eigenlijk het meest gepriegel. Op de raampjes zit een restje doorzichtig plakplastic, want ja, tenslotte is het een slaapkamer. Ik heb ook al een keukendeur gemaakt, maar tussen de huiskamer/zitkamer laat ik hem weg, want ik wil, dat het een doorlopende ruimte lijkt, i.p.v. een vestibule. Het slaapkamertje is nog niet echt klaar, maar al wel bewoonbaar.
De volgende keer: de andere kamer op de bovenverdieping.


Dit bericht is geschreven door Joosse in Lundby poppenhuis en heeft Reacties uitgeschakeld voor Het Lundbypoppenhuis slaapkamertje