Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Het Lundby poppenhuis

Lundby poppenhuis vooraanzicht Twee jaar geleden kreeg een knutselvriendin wel vier poppenhuizen van iemand die opruiming hield. Ik mocht er ook één uitzoeken. Dat werd het Lundby poppenhuis. Het heeft een tijdje op een plank gestaan, tot ik een idee zou hebben, wat ik er eigenlijk mee wilde gaan doen. Dat ik er wat mee wilde doen, was wel duidelijk, want in de huidige staat vond ik het een vreselijk plastic poppenhuis.

Op een mooie zonnige dag heb ik het hele huis schoongemaakt en alle plastic kozijnen eruit gehaald, op die van de deuren na. Toen helemaal afgeplakt, zodat alleen de buitenmuren nog zichtbaar waren en de plasticranden aan de voorkant en daarna het hele poppenhuis bespoten met de stone touch plasti-kote (helaas heeft Praxis dit in 2010 uit het assortiment gehaald).

Lundby poppenhuis kaal

Wauw, dat knapte op.
Na het drogen heb ik de ramen van nieuwe kozijnen voorzien en in het dak een gat gezaagd, dat voorzien moest worden van een dakraam voor het schildersatelier van de bewoonster, want ja, een schilderes heeft licht nodig.

 

Lundby poppenhuis behang
Toen gedeeltelijk behangen en de trap (van plasic) van een bruin kleurtje voorzien, hetzelfde bruin wat steeds in het atelier terug moet komen.
De trap was trouwens makkelijk los te halen, wat het verven een stuk eenvoudiger maakte. Helaas blijft de trap er plastic uitzien, maar om die nou ook helemaal opnieuw te maken…

Lundby poppenhuis behang af

Het dak heb ik voorzien van antislipband, met een kleeflaag aan de achterkant. Te verkrijgen bij Ikea. Eerst allemaal stroken op maat geknipt en daarna op gelijke afstanden knipjes in de breedte om het dakpan effect te verkrijgen en het ziet er prachtig uit. Ook het dakraam in mooi gelukt, er ligt zelfs een echte loodrand omheen! De bovenste strook heb ik daarna nog een keer met lijm erop geplakt want daar liet de kleeflaag toch los.

Lundby poppenhuis dak

Volgende keer: verder met het Lundby poppenhuis.


Dit bericht is geschreven door Joosse in Lundby poppenhuis en heeft Meerdere reacties (7)

7 Reacties op “Het Lundby poppenhuis”

 1. Anita schreef:

  Hallo, ook ik ben een lundby poppenhuis aan het opknappen, vraag mij alleen af of ik behang kan gebruiken 1:12

  Gr.Anita

 2. tony schreef:

  een vraagje kan je ook zelf poppenhuijes maken of niet

   

  Groetjes tony

 3. Anoniem schreef:

  een vraagje kun je ook zelf een poppenhuis maken of niet

   

  Groetjes tonu

 4. Petra schreef:

  Hoi Esmé,
  als je het niet op internet kan vinden, zou ik het zo één twee drie ook niet weten. Weet je, ik maak meestal dan de kozijnen e.d. na van hout, ook omdat ik niet zo van de plastic uitstraling houd. Maar ja, als je het echt identiek wilt houden, snap ik dat je dat wilt. Een winkel die dan merk verkocht en die ik dus ken, bestaat sinds een half jaar niet meer.
  Heb je al naar de leverancier gemaild of ze de kozijnen en deuren los voor je te koop zouden hebben? Als je erbij vertelt dat je een poppenhuis van hen aan het opknapppen bent, wie weet heb je geluk?
  Groetjes, Petra

 5. Esme schreef:

  Hoi Petra,
  Ik vind het, net als jij, erg leuk om een poppenhuis op te knappen. Wat een leuke ideeën heb je! Ik heb al veel afgekeken bij jou!
  Ik ben nu bezig met het combineren van een oud (1970) Lundby huis met een Lisa huis. Er moet wel wat verbouwd worden in dit laatste huis. Nu kan ik nergens kozijnen/deuren een garagedeur ed vinden (op Internet) die in dit huis passen, qua formaat.
  Heb jij een tip waar ik die kan kopen?
  Ook zoek ik nog losse U-vorm afwerkranden van plastic.
  Ik hoop dat jij wat meer weet hierover.
  Groeten Esmé Roding

 6. thea schreef:

  ik ben ook bezig een slaapkamer uit grootmoeders tijd aan het maken van sigaren kistjes bed kast nachtkastjes enz enz

 7. thea schreef:

  hallo ik heb zo,n zelfde poppenhuis en ben het ook aan het opknappen leuk en gezellig