Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Het atelier

Poppenhuis rolgordijn
Even een terugblik naar mijn vorige blog: het slaapkamertje is inmiddels voorzien van een rolgordijn. Dat staat al een stuk aangekleder.
Dan nu het atelier annex badkamer. Omdat het Lundbyhuis toch iets minder ruimte heeft dan mijn bewoonster nodig heeft, heb ik de badkamer maar gesitueerd in een afgeschermde hoek van het atelier.
Poppenhuis atelier
Poppenhuis badkamer douche
Ik heb wel gebruik gemaakt van een Lundby badkamerset, omdat deze uiteraard de juiste maten heeft. De douchekabine van Lundby heb ik gesloopt en er zelf een gemaakt n.a.v. P & M 79 (blz. 40). Ik wilde graag eens wat meer tegelwerk uitproberen. Als ondergrond gebruikte men karton, dat dus super slap wordt wanneer je de tegeltjes erop wil doen met gips/cement. Het is slimmer om de tegeltjes eerst vast te lijmen en dan voegsel tussen uitgespaarde ruimtes te smeren, het is een hoop werk omdat de ruimte voor de richels netjes verdeeld moet worden, maar het is de moeite waard en de tegeltjes blijven zitten i.p.v. na een tijdje van de muur af te storten.
Het douchegordijn is een verknipt regenkapje bij de Hema vandaan! Dat was precies soepel genoeg en zag er leuk uit.
Poppenhuis wc
Hoewel het huis nog lang niet af is, is de kunstenares reuze driftig aan het werk.Tja, je bent een gedreven hobbyist of niet 🙂 De schildersezel en toebehoren komen uit P & M 8 (blz. 41 en 43). Maar de poef vond ze toch iets comfortabeler zitten dan het schilderskrukje.
Poppenhuis atelier schilder
Het enige gewickerde in deze ruimte zijn de opbergmanden in de site-table, die trouwens naar een echt voorbeeld is gemaakt. Alleen heb ik er 6 laatjes ingemaakt i.p.v. 3.
Poppenhuis atelier kastje
Eigenlijk ben ik best trots op de tafel. Ik vind hem schitterd gelukt. Nu nog een keer vullen.

Poppenhuizen tafeltje

Poppenhuizen verf kastDe kast met verftubes. Mooi gesorteerd op kleur. Ze zijn niet van een echte loodwikkel gemaakt, maar van het metaal dat tegenwoordig om de doppen van wijnflessen zit, en daar gaat het ook prima mee. In de mok staan penselen, waarvoor ik mijn eigen haar heb gebruikt. Kun je helaas net niet zien.
Poppenhuizen schilder
Even een blik van buiten naar binnen…… tot de volgende keer.

Poppenhuizen schilder 2Dit bericht is geschreven door Joosse in Lundby poppenhuis en heeft Meerdere reacties (2)

2 Reacties op “Het atelier”

  1. Petra schreef:

    Hoi Roelie,

    Ik moet je helaas teleurstellen. De katrol werkt niet echt. Ik heb geen plastic kralen gebruikt, maar zo'n kettinkje van ijzeren balletjes. Je vindt ze wel eens aan sleutelhangers of aan kleding e.d. De metalen balletjes heb ik wit geverfd. Maar ik ben blij dat het er in ieder geval echt uitziet, want dat is tenslotte precies de bedoeling.

    groetjes, Petra

  2. cortebeeck viviane schreef:

    fantastische site, heb veel leuke ideetjes opgedaan