Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

De neusdouche als alternatief voor neusspray

Bij een verkoudheid en een verstopte neus grijpt de Nederlander vaak naar een flesje neusspray. Eén á twee verstuivingen met de zoutoplossing is vaak voldoende om een verstopte neus tijdelijk op te lossen. In de laatste jaren is ook neus spoelen sterk in opkomst als natuurlijke behandeling bij een verstopte neus en hooikoorts.
Is een neusdouche een volwaardig alternatief voor neusspray? Je leest het in dit artikel.

Hoe werkt neusspray?

Neusspray is verkrijgbaar bij de apotheek en drogist en bevat een sterke zoutoplossing. Ook bevat veel neusspray het bestanddeel xylometazoline of oxymetazoline. Dit zorgt voor een tijdelijke slinking van het neusslijmvlies zodat je direct weer gemakkelijk kan ademen.
Deze neusspray mag je echter nooit langer dan een week achtereenvolgens gebruiken. Bij langer gebruik wordt de werking korter en zwelt je slijmvlies juist sneller op. Je gaat vaker en meer van deze neusspray gebruiken met een mogelijke neussprayverslaving tot gevolg.
Let dus op met het gebruik van neusspray en check altijd het flesje! Wat zit er in, zout met water of ook andere chemische toevoegingen?

Hoe werkt een neusdouche?

Neus spoelen is een natuurlijk en mild alternatief voor neusspray. De werking is eenvoudig: met kraanwater en puur zout maak je een zoutoplossing. En deze zoutoplossing gebruik je om je neus schoon te spoelen van verstoppingen, slijm, viezigheid en pollen (tip bij hooikoorts!).

De zoutoplossing gaat het ene neusgat in, loopt via de bijholten en stroomt het andere neusgat weer uit. Een neusdouche bevat alleen de natuurlijke bestanddelen water en zout, en geen chemische toevoegingen.
Onderstaande afbeelding toont de werking van neus spoelen met de Rhino Horn:
Neus spoelen in 4 stappen – Rhino

Een neusdouche wordt voorgeschreven door huisartsen en is eenvoudig te gebruiken met puur zout. Belangrijk voordeel van de Rhino Horn ten opzichte van andere neusdouches is de doseerlepel voor zout. Hiermee maak je eenvoudig een zoutoplossing met puur zout uit de supermarkt. Het kopen van duur nasaal spoelzout in losse zakjes is dus niet nodig en scheelt veel geld!

Neusspray of een neusdouche?

Bij een neusverkoudheid is het prettig je verstopte neus te reinigen en slijm te verwijderen. Bij neusspray los je het slijm op en slik je het door. Bij een neusdouche met de Rhino Horn los je het slijm op en spoel je het slijm en viezigheid weg via de gootsteen. Een belangrijk verschil. Neusspray daarentegen kan je eenvoudig onderweg gebruiken. Terwijl je voor neus spoelen altijd een badkamer of gootsteen nodig hebt om het slijm af te voeren.

Wil je meer weten over neus spoelen met de Rhino Horn? Bezoek rhinohorn.nl, bekijk de reviews van artsen en de aanbevelingen van klanten.
Dit bericht is geschreven door Jasper B. in Geen categorie en heeft Reacties uitgeschakeld voor De neusdouche als alternatief voor neusspray