Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

De buitenkant van het vakwerkpoppenhuis

bruidspaar voor poppenhuis

 

De buitenkant van het vakwerkpoppenhuis is ook af!

De voorkant  is inmiddels voorzien van plantenbakken en een uithangbord met de naam. Het groene V ’tje komt weer terug op al het servies dat in de feestzaal gebruikt wordt.

 

 

 

 

uithangbord aan muur

Voor de bevestiging van het uithangbord heb ik de ‘hoedendrager’ uit P & M 116 als voorbeeld genomen. Het bord zelf is van karton, beschilderd met olieverf.

 

 

 

 

De bloembakken zijn gemaakt van een kurken schuurblok, die ik aan ‘repen’  gezaagd en daarna een stukje uitgehold heb met een frees, geverfd en daarna de bloemetjes in een voorgeprikt gaatje gestoken. Dit klinkt erg simpel als ik het zo zie staan, maar met de bloemetjes alleen al ben ik  twee weken bezig geweest!

 

 

 

zijgevel met bloembak

 

 

 

 

Aan de  achterkant van het poppenhuis heb ik een goot bevestigd, wat een gepriegel om het te laten hangen. De zogenaamde beugels kwamen nl. niet allemaal op balken terecht en op de witte vlakken bleef het niet erg zitten, zodat de goot diverse keren naar beneden kwam. Maar de aanhouder wint, met behulp van verschillende soorten lijm uitproberen.

Er zit ook een heuze regenpijp (helemaal links op de laatste foto) met een echt gat ernaar toe, gemaakt van lange rietjes, verstopt door afgewaaid boomblad van vorig jaar…..

Alle snoeren heb ik ook weggewerkt in de lange rietjes die onderaan het poppenhuis vastgeplakt zitten (dat donkerbruine pijpje dat aan het onderste stenenrandje vastzit).

muur met dak vakwerkpoppenhuisTot zo ver mijn feestzaal in het vakwerkhuis. Inmiddels heb ik weer iets anders leuks gemaakt! Maar daarover volgende keer.

 

 

 

 

 

 Dit bericht is geschreven door Petra in Vakwerk poppenhuis en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “De buitenkant van het vakwerkpoppenhuis”

  1. lize schreef:

    wat mooi het lijkt wel een huisje uit Monschau