Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Het vakwerk poppenhuis – de benedenfeestzaal!

vakwerk poppenhuis De benedenfeestzaal van het vakwerk poppenhuis is zover mogelijk af. Er ontbreken nog wat gasten en wat bestek, die eersten zijn onderweg en de laatste zijn in bestelling….

poppenhuis bruidspaar + bruidstaart

 

 

 

 

 

 

Van het bruidspaar heb ik de man helemaal in het nieuw gestoken en het bestaande bruidje aangepast, maar dat is op deze foto niet zo goed te zien. In de hoek pa, met een lekker bakkie. Daarnaast de cadeautafel waarop al enkele cadeautjes staan, bijv. een workshopje van Bindelsornaments (bonbonschaaltje). Het azijnstel uit de voorlaatste Poppenhuis & Miniaturen komt er ook nog bij te staan. Dat zijn toch luxe cadeau’s nietwaar?

Een close-up van de poppenhuis statafel. Eerst had ik 4 tafels, zoals die waar de bruidstaart opstaat, neergezet. Maar het werd zo vol, dat er geen gasten meer bij konden. Ik had bedacht dat er 20 gasten en dus 20 stoelen met genoeg tafels in zouden moeten kunnen, tja dat ging dus niet werken. Door de statafels is er meer ruimte en kunnen de  laatkomers er ook nog bij. Op al het servies (20 kopjes, 20 gebaksschoteltjes) heb ik met porceleinverf, wat op 180 graden in een normale over kan, het logo geschilderd. Een groene tak in een V met daaronder 3 goude stippen. De naam van het establisement is nl.: Wild Oats.

statafel poppenhuispoppenhuis bar 3poppenhuis bar 2poppenhuis bar

Op de miniatuur bar ben ik bijzonder trots, ik heb hem helemaal zelf ontworpen en gemaakt. De panelen met een onderfrees van Dremel bewerkt, wat dus niet zo goed ging, omdat ik de ringen die tussen de Dremel en de houder in moesten, een beetje kwijt was….(te goed opgeruimd). Na 3x het benodigde aantal gemaakt te hebben, waren er eindelijk voldoende panelen naar mijn zin.

 

 

Achter de poppenhuis bar staat een gekocht modern keukenblok met daarop een heuze Bravilor. Ik heb eerst een foto gemaakt van een echte en die toen op schaal, van hout, nagemaakt. Ook bijzonder goed gelukt, al zeg ik het zelf.  De volgende keer laat ik zien hoe de buitenkant van het vakwerk poppenhuis is geworden!

miniatuur Bravilor koffiezetapparaatDit bericht is geschreven door Petra in Vakwerk poppenhuis en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “Het vakwerk poppenhuis – de benedenfeestzaal!”

  1. ingrid schreef:

    Wat een ontzettend leuke site heb je gemaakt! En je zeephuisje vind ik ook super!