Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Bouw sprookjes poppenhuis vordert

hardschuimen poppenhuisje beplakt met kleinmuurtje en wc poppenhuisjeDe bouw van het sprookjes poppenhuis vordert gestaag. We hebben allebei ons huisje beplakt met klei.

Volgens de gebruiksaanwijzingen eerst het hardschuim met houtlijm ingesmeerd en daarna een dun laagje klei erop geplakt en dat werkte uitstekend.¬† Stroken als ‘balken’ waar gewenst bevestigt en zo kwamen we erachter, dat het huisje van het voorbeeld groter is dan wat wij aan materiaal hebben!!! Dat is nou even jammer ūüôĀ

witte schoorsteen van klei

 

 

 

 

Wat ook jammer was, dat na het drogen van de klei mijn muurtjes krom getrokken waren. Gelukkig kun je dit wel wegwerken met wat klei aan de buitenkant en nog wat sierpleister aan de binnenkant.

Maar het geheel wordt toch wel heel erg leuk.

 

 

 

 

 

dak met raam poppenhuiswit met blauw poppenhuisjebinnenkant poppenhuisje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bruin-wit en blauw poppenhuisjeHet¬†zorgvuldig beschilderen van de balken¬†van drie¬†muurtjes¬†kostte ruim 3 uur…..

 

witte schoorsteen van klei met poepdoosvoorkant poppenhuisjeHet poppenhuisje met de groene poepdoos en groene deur is van mijn vriendin, helemaal anders toch? Dit wordt het huisje van een vissersmannetje en mijn huisje wordt het huis van een vogelprinses.

Tot de volgende keer.Dit bericht is geschreven door Petra in Sprookjeshuis en heeft Reacties uitgeschakeld voor Bouw sprookjes poppenhuis vordert