Poppenhuizen-Inspiratie

Poppenhuizen inspiratie voor al je poppenhuizen inspiratie!

Beren Kerststal

Vorig jaar kwam mijn vriendin (die van de beren; zie Berenhonk) met de vraag of ik haar kerststalletje wilde veranderen in een beren kerststal. Ikzelf vond het wel een vreemd idee, maar als zij dat nu zo graag wil!

Op de poppenhuizen voorjaarsbeurs van 2010 ben ik dus op snor gegaan naar beren en lapjes, om zo een gevarieerd gezelschap van beren in de stal neer te kunnen zetten.

Helaas bleek het geen stal op poppenhuis formaat te zijn, want in Poppenhuizen & Miniaturennr.104 had ik nl. een bruikbaar beertje gezien. Dacht ik. Ik heb het patroontje op de scanner gelegd en vergroot tot het formaat wat bij de stal pastte (totaal 10 cm hoog). Het patroon toch iets aangepast, omdat ik de buik te dik vond en de voeten van de achterpoten ook. Alle beertjes van een mantel voorzien, die simpel aan te trekken was, omdat het toch anders bleek te werken dan bij poppenhuispopjes en een tipje tacky glue om mouwen te creëren, daarna nog wat ‘bekleding’ wat ’s nachts als deken diende voor de echte herders. En voìla.

In de voerbak ligt een beertje van 3 cm.

Augustus had ik alles af en ze heeft hem laten staan tot nu toe, zo mooi vond ze hem! Deze maand heeft ze hem van lichtjes voorzien.Dit bericht is geschreven door Joosse in Beren Kerststal en heeft Een reactie (1)

Een reactie op “Beren Kerststal”

  1. Marian schreef:

    ik vind het enig geworden! en die engel is ook schitterend.